Tijd voor Verandering

Ik heb er geen woorden voor! Stompzinnige en respectloze opmerkingen op een zondagochtend. Moslimhaat? Met een opgelucht hart kan ik jullie vertellen dat ik het zelf nog niet heb meegemaakt. Fysiek dan…, want mentaal kom ik het keer op keer tegen. Reacties op krantenartikelen die mij de indruk geven dat we even vergeten zijn wat onze normen en waarden zijn. Het toetsenbord geeft hen de kracht om hun gevoelens kwijt te kunnen. Maar hoe diep zitten die gevoelens nou?

Willen ze nu echt een moslim-vrij Nederland? Wat is het wat hen zo bezighoudt? Angst? Woede? Onwetendheid? Als er iemand is die mij dit duidelijk kan maken, hoor ik het graag.

Hoe zit het met de moslims die bij misdrijven betrokken zijn? Moeten zij wel of niet worden geassocieerd met de Islam? Mijn vraag aan jou is: wat weet jij over de Islam? Wat weet jij over de ethiek, over de omgang met mensen, over een positie hebben in de maatschappij in islamitisch perspectief? Ik daag je uit om de biografie van Mohammed (vrede zij met hem) te lezen of op Youtube de ‘Inspiration Series’ op te zoeken. Het wordt eens tijd dat we de profeet Mohammed (vrede zij met hem) bestempelen als ‘Kijk, ik representeer de Islam’ en niet zomaar iedereen te bestempelen. Succes gegarandeerd.

Ik probeer het niet goed te praten. Ik probeer het totaal niet goed te praten wat ISIS, Assad, jouw buurjongen of elk andere individu, die de Islam als zijn religie heeft gekozen, doet. Ik vind juist dat wij moslims ons meer zouden moeten focussen op ons voorbeeld, Mohammed (vrede zij met hem). Ik ben van mening dat wij moslims de voetstappen van de profeet Mohammed (vrede zij met hem) wat meer zouden moeten volgen en de mensen die een slecht beeld hebben over de Islam de ware Islam zouden moeten leren kennen. Dit zal namelijk de eerste stap zijn naar begrip, acceptatie en eenheid. Een stap naar het niet meer maken van rotte opmerkingen, valse waarheden en vooral het niet meer (voor)oordelen over het geloof die een individu belijdt.

*Dit bericht is als eerst een reminder voor onszelf*

One thought on “Tijd voor Verandering

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s